Kruger och Kapstaden
Spännande safari i Kruger och vackra Kapstaden

Kruger & Kapstaden

Det här är utan tvekan ett av våra populäraste reseförslag till Sydafrika, speciellt utformad för dig som inte har varit i landet tidigare. Nu får du uppleva två av Sydafrikas bästa områden – den väldiga Krugerparken som sträcker sig 350 km från norr till söder och 60 km från öster till väster och Kapstaden, ”The Mother City” som ofta kallas världens vackraste stad, där den ligger i skuggan av Taffelberget intill Atlantens klarblå vatten. Till ett förmånligt pris får ni en innehållsrik resa ni aldrig glömmer!

Sammanfattning
Resans längd:
11 dagar
Pris från:
17 500 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum 8 nätter på boende i mellanklass samt inrikesflyg.
Reseförslag

Äventyr i Mpumalanga

Resan börjar i Johannesburg där ni hämtar ut en hyrbil och kör österut över höglandet Waterval Boven. Detta är samma väg som Winston Churchill tog efter att han hade flytt genom ett toalettfönster undan Boernas fångenskap. Längs svajande sädesfält och vidsträckta vyer kör ni genom provinsen Mpumalanga, cirka 5 timmar österut mot vackra, böljande landskap. Intill Krugerparken bor ni i enklare bungalows, på en vackert belägen camp. I närheten finns det ett sjukhus för skadade, vilda djur som är väl värt ett besök. Två gånger om dagen hålls guidade turer där ni kommer nära djuren och lär er mycket om deras situation.

Ta vägen via Panoramarouten

Under resan kör ni och utforskar allt på egen hand efter våra tips och förslag. Med sina hänförande utsiktsplatser och spektakulära naturfenomen är Panoramarouten en populär rutt. Ett stopp vid vattenfallen Mac Mac Falls är ett måste, likaså den fantastiska utsikten vid Gods Window. Bourkes Potholes stora grythål som bildats av virvlande sandkorn under 1000-tals år ska ni heller inte missa. För den historieintresserade så kan ett stopp i den gamla guldgrävarstaden Pilgrims Rest, som stått still sedan guldrushen i slutet av 1800-talet, vara spännande. Börjar ni bli fikasugna rekommenderar vi ett stopp i Graskop. Där utlovas fantastiskt goda pannkakor.

Safari i Krugerparken

Efter dessa äventyr kör ni vidare mot Krugerparken där ni bor er första natt i de mellersta delarna av parken. Lägret ligger på en höjd med 360 graders utsikt över landskapet nedanför och en utsiktsplattform där ni kan sitta i skuggan, spana efter djuren och bara njuta. Efter morgonens frukost kör ni vidare söderut mot ert nästa boende. På vägen njuter ni av spännande safari. Bege er iväg strax efter soluppgången då detta är den tid på dygnet när många djur är aktiva och chanserna att se dem är betydligt större. Kanske får ni se ”The Big 5” (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel).

Det finns flertal platser att stanna för att sträcka på benen, äta eller vila. Om ni vill förboka en safari med guide hjälper vi gärna till. Efter några innehållsrika dagar fyllda av naturupplevelser är det dags att lämna Krugerparken och köra i riktning mot Johannesburg. Framåt kvällen flyger ni vidare till en av världens vackraste städer, Kapstaden.

Avslutar i Kapstadens myller

I Kapstaden ligger stränderna vita, insprängda i de små bukterna utmed Atlantens kust. Taffelberget reser sig högt över stadens kvarter och ger “Moderstaden” dess speciella karaktär. Fortsätter ni utmed kusten kommer ni ner till Godahoppsudden, en utmärkt dagsutflykt om ni inte har fått nog av fantastiska naturupplevelser. Klipporna stupar rakt ner i havet där världshaven Atlanten och Indiska Oceanen sägs mötas. Ett besök i vinområdena utanför Kapstaden gör heller ingen besviken. Och att strosa runt i V&A Waterfront bland restauranger och uteserveringar är för många ett perfekt avslut på en innehållsrik resa.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Priset är baserat på del i dubbelrum på mellanklassboende samt internationella flyg och inrikesflyg. Alla delar av resan är anpassningsbara efter önskemål och går att förändra, förlänga eller förkorta. Priserna kan ändras beroende på säsong. Ett tips är att köra en bit på välkända Garden Route i kombination med denna resa. I valsäsong ska ni inte missa att besöka Hermanus dit rätvalarna kommer mellan juli och november. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

  • Flyg t/r från Skandinavien.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Inrikesflyg Johannesburg – Kapstaden.
  • 2 övernattningar på 2-stjärnigt boende med frukost i Moholoholo.
  • 2 övernattningar på 2-stjärnigt boende utan frukost i Krugerparken.
  • 4 övernattningar på 4-stjärnigt boende med frukost i Kapstaden.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Kristina

Resespecialist

Resans längd:
11 dagar
Pris från:
17 500 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum 8 nätter på boende i mellanklass samt inrikesflyg.

Liknande resor

Oförglömliga kontraster för den nyfikne från Kapstaden till Windhoek

Kapstaden till Windhoek

Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och sjudande Kapstaden men snart byts storstad ut mot Namibias enorma obebodda landområden. När ni kör norrut mot Namibia blir det allt glesare mellan samhällena medan unika naturupplevelser istället duggar tätt.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

24 300 kr

Den kompletta semesterresan

Kapstaden, Pilanesberg & Mauritius

Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur och naturupplevelser i Pilanesberg är en fantastisk upplevelse! Att sedan få smälta alla intryck från Sydafrika med några lata dagar på en härlig strand på Mauritius gör denna resa komplett.

Antal dagar:

19 dagar

Pris från:

35 500 kr

Tåglyxa med golf & safari i Sydafrika

Golfresa med Rovos Rail

Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner, hänförande safari och helt fantastiska golfbanor!

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

70 000 kr