Kapstaden Pilanesberg Mauritius Elefant
Den kompletta semesterresan

Kapstaden, Pilanesberg & Mauritius

Upplev Kapstaden, Pilanesberg och Mauritius på en och samma resa. Den här resan erbjuder en mix av det allra bästa! Rutten innehåller såväl storstad, som vinlandskap och spännande safari. Som pricken över i:et avrundas de händelserika dagarna i Sydafrika med en vistelse på paradisön Mauritius där ni kan vila ut på bländvita stränder. Med hyrbil tar ni er på egen hand runt i Sydafrika och möter färgsprakande och vänliga Kapstaden. Efter storstadspuls väntar dagar bland vingårdarna kring universitetsstaden Stellenbosch. Här provar ni förstklassiga viner i underbart vackra miljöer. Resan fortsätter med safari i nationalparken Pilanesberg där ni bjuds på möjligheten att se The Big Five med en naturskön bakgrundskuliss. Vad passar sedan bättre som avslutning på resan än en veckas skön vistelse med sol och bad på paradisön Mauritius? Här bor ni på en välkomnande och trevlig resort omgivna av vajande palmer, god mat och värme.

Sammanfattning
Resans längd:
19 dagar
Pris från:
35 500 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum 16 nätter på boende i mellanklass samt flyg till Mauritius.
Reseförslag

Välkommen till Kapstaden

Ni landar i Kapstaden och hämtar ut er hyrbil för att köra mot Kapstadens centrum. Längs vägen passerar ni några av kåkstäderna som finns utanför staden Nyanga och Langa. Nu väntar fyra spännande dagar i Kapstaden och med hjälp av er hyrbil utforskar ni omgivningarna som Taffelberget, Robben Island och kanske tar ni en tur ner till Godahoppsudden en dag för att uppleva platsen där Atlanten och Indiska Oceanen sägs mötas. Ni kan även spendera en dag och bara strosa runt i Waterfront. Här finns det gott om shopping, härliga restauranger och mängder av aktiviteter och uppträden med levande eldar, trummor och sång.

Ren njutning i vindistrikten

Färden går vidare till de vackra omgivningarna i vindistriktet och Stellenbosch. Staden är en universitetsstad som är omgiven av fantastiska vingårdar. Här finns flera av Sydafrikas bästa vinproducenter och många håller öppet för besökare. En enkel vinprovning kostar endast 10-20 kr. Om ni vill låta bilen stå så finns det flera möjligheter att åka arrangerat med guide bland vingårdarna, eller varför inte hyra en cykel?

På kvällarna kan ni besöka någon av de trevliga restaurangerna i centrum eller äta middag på någon mysig vingård. Självklart finns det massor att göra även för er som inte är vinintresserade. Området är otroligt vackert och härligt avkopplande att tillbringa sina dagar i. Centrala Stellenbosch är fullt av mysiga caféer och butiker som är väl värda ett besök. Utanför staden finns även högt ansedda golfbanor.

På spaning efter The Big Five

Efter några dagar i Western Cape lämnar ni hyrbilen och flyger till Johannesburg. När ni landat väntar en transfer som bekvämt tar er norrut. Efter cirka tre timmars bilresa når ni Pilanesberg. Detta är en mycket vacker nationalpark med stor variation av djur och natur. Parken är belägen i en gammal vulkankrater vilket skapar en alldeles speciell inramning. Ni kommer fram under eftermiddagen och kan vara med på safarituren innan middagen serveras på kvällen. Efter frukost nästa dag är det dags för en ny spännande safari och ni beger er iväg strax efter soluppgången. Detta är tiden då de flesta djur är som mest aktiva. Dagen spenderas tillsammans med djur och natur och kanske får ni se alla The Big Five (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel). Guiderna är mycket kunniga och berättar om allt ni ser  och upplever längs vägen.

Sol och bad på makalösa Mauritius

Efter en sista safaritur på morgonen och frukost kör en transfer er tillbaka till Johannesburg. För att matcha flygen ut till Mauritius behövs en natt här. Nästföljande dag lämnar ni, efter upplevelserika dagar, Sydafrika och flyger ni vidare till Mauritius. När ni landat på ön kör en transfer er till er resort (ni har även en transfer tillbaka till flygplatsen vid hemresan). Nu finns det gott om tid för avkoppling och möjlighet att smälta alla intryck från Sydafrika. Ni tar dagen som den kommer, helt i er egen takt! Strosa i sakta mak på en tropisk strand, njut av solen och det kristallklara vattnet. Utforska Mauritius på egen hand, ta en golfrunda eller en segeltur till den lilla paradisön Ile aux Cerf. Kanske åker ni på upptäcktsfärd på ön och besöker Pamplemousse Botanical Garden eller något av teplantagen.  Eller så stannar ni och njuter av hotellets lyxiga spabehandlingar. Oavsett vad ni väljer kommer era dagar på Mauritius göra gott för både kropp och själ.

Prisdetaljer

Reseförslaget på Kapstaden, Pilanesberg och Mauritius ovan är till för att inspirera. Priset är baserat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum i 8 nätter på mellanklasshotell i Sydafrika med frukost (helpension i Pilanesberg), transfer tur och retur Johannesburg – Pilanesberg, 4 safariturer, transfer tur och retur Mauritius flygplats – boende Mauritius samt 7 nätter på mellanklasshotell på Mauritius med halvpension. Alla delar av resan är anpassningsbara efter önskemål och går att förändra, förlänga eller förkorta. Priserna kan ändras beroende på säsong. Ett tips är att köra en bit på välkända Garden Route i kombination med denna resa. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

 • Flyg t/r från Skandinavien.
 • Inrikesflyg Kapstaden - Johannesburg.
 • Flyg Sydafrika - Mauritius.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • Transfer med bil tur & retur Johannesburg - Pilanesberg.
 • Transfer med bil tur & retur på Mauritius.
 • 4 övernattningar på 4-stjärnigt boende med frukost i Kapstaden.
 • 2 övernattningar på 4-stjärnigt boende med frukost i Stellenbosch.
 • 2 övernattningar på 4-stjärnig safarilodge med helpension + 2 safariturer/dygn i Pilanesberg.
 • 1 övernattning på 4-stjärnigt boende med frukost i Johannesburg.
 • 7 övernattningar på 3-stjärnigt boende med frukost på Mauritius.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Martina

Resespecialist

Resans längd:
19 dagar
Pris från:
35 500 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum 16 nätter på boende i mellanklass samt flyg till Mauritius.

Liknande resor

Utforska Lotties sydafrikanska pärlor!

Sydafrika i Lottie Knutsons fotspår

Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut av avkopplande dagar vid havet i Umhlanga och avsluta med safari på enastående Thanda. Förhoppningsvis får ni, precis som Lottie gjorde på sin resa, uppleva The Big 5 på nära håll.

Antal dagar:

11 dagar

Pris från:

45 500 kr

Safari över och under ytan

Kruger & Moçambique

På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas kanske mest kända nationalpark, Krugerparken, och magiska stranddagar med sol, bad ochutforskning under vattenytan i solsäkra Moçambique.

Antal dagar:

13 dagar

Pris från:

25 000 kr

Spännande safari i Kruger och vackra Kapstaden

Kruger & Kapstaden

Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari i den väldiga Krugerparken följt av oförglömliga upplevelser i Kapstaden, av många kallad ”världens vackraste stad”.

Antal dagar:

11 dagar

Pris från:

17 500 kr