Tåglyxa med golf & safari i Sydafrika

Golfresa med Rovos Rail

Föreställ dig en resa som har allt en golfare kan drömma om och mer därtill. I detta reseförslag får ni uppleva spännande platser, vackra omgivningar och golfbanor i yttersta klass. Resan börjar i magnifika Kapstaden som av många anses vara en av världens vackraste städer, omgivet av världshav med Taffelberget som kuliss. Här finns ett brett utbud på aktiviteter, butiker och trevliga restauranger. Efter Kapstaden tar ni er sedan till Stellenbosch – det världsberömda och mycket välrenommerade vindistriktet. Här njuter ni av förstklassiga viner, utforskar vingårdarna och dess lugna, rofyllda omgivningar.

Efter några dagar i Kapregionen reser ni vidare till Pretoria, som är Sydafrikas huvudstad, för att gå ombord på världens lyxigaste tåg, Rovos Rail. Era nio dagar ombord på detta vintage-tåg kommer att bjuda på bland annat safari och helt unika golfupplevelser. Dessutom är servicen ombord i absolut högsta klass. Nu är det inte tågluffa som står på programmet, utan snarare tåglyxa!

Sammanfattning
Resans längd:
18 dagar
Pris från:
79 400 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum under 7 nätter, del i pullman suite under 9 nätter ombord på Rovos Rail samt transfer Pretoria till Johannesburg.
Reseförslag

Äventyret vi har väntat på

Välkommen till Kapstaden! Här finns ett brett utbud på aktiviteter och trevliga restauranger. Ta linbanan upp till Taffelberget och njut av utsikten över staden och det klarblåa havet, shoppa i hamnkvarteret Waterfront eller åk ner till Godahoppsudden där Atlanten och Indiska Oceanen sägs mötas. Ett måste är att åka ut till Robben Island för att besöka fängelset där Nelson Mandela satt fängslad i 18 år.

In vino veritas

Efter några dagar i Kapstaden tar ni er vidare till de vackra omgivningarna i vindistriktet Stellenbosch. Staden med samma namn är en universitetsstad, omgiven av fantastiska vingårdar. Flera av Sydafrikas bästa vinproducenter finns här och många erbjuder besökare att få provsmaka deras produkter. Runt Kapstaden och Stellenbosch finns många fina golfbanor ni kan spela på, och övrig tid spenderas kanske med en bok i lugnet vid poolen.

Bonanza i nostalgi

Efter några dagar i Kapregionen reser ni vidare till Pretoria. Här bor ni i en natt innan ni tar er till stationen och perrongen där Rovos Rail finns. Väl ombord påbörjas er nio dagars resa i ren och skär tågglädje. Detta vackra tåg är ombyggt i vintage-stil och anses vara världens lyxigaste.  Varenda detalj andas nostalgi och är mycket väl genomfört. På resan serveras fantastiskt mat i kristallglas, inte sällan fem-rätters middagar på kvällarna med några av Sydafrikas bästa viner välkomponerade av resans egen sommelier.  Under resans gång får ni uppleva otroligt vackra vyer och landskap från er svit. Eller varför inte njuta av afternoon tea eller en cognac i sällskapsvagnarna?

På räls mot nya banor

Efter en god natts sömn är det dags för tågresans första anhalt i den livliga staden Sun City som är en av världens största destinationer för nöje och underhållning. Här spelar ni tågresans första runda golf och på en av banorna finns det krokodiler vid 13:de hålet. Det blir garanterat en ny upplevelse för många.

Resan fortsätter söderut och tar er igenom de spektakulära Drakensbergen där vyerna från tåget är oförglömliga. Ni stannar till i kuststaden Durban där ni kan blicka ut över Indiska Oceanen samtidigt som ni slår ut med drivern från första tee.

På spaning efter the Big Five

Efter en dag vid kusten kör tåget vidare norrut till Hluhluwe där en spännande safari väntar. Hluhluwe ligger i hjärtat av Zululand och är känt för sitt rika djurliv och sin fantastiska fågelskådning. Här har ni chansen att få se alla i the Big Five (lejon, noshörning, elefant, leopard och buffel). För många är detta en av resans verkliga höjdpunkter.

Ny dag, nytt land och nya banor

Ni lämnar Sydafrika för en stund och åker till det självständiga lilla konungadömet eSwatini (tidigare Swaziland) där ni får spela en utmanande golfrunda i en dal i Lebombobergen.

Tillbaka i Sydafrika

Ni avslutar resan med att åka in i Sydafrika igen och ha golfspel antingen i Nelspruit eller på den berömda banan Leopard Creek som angränsar intill Krugerparken. På Leopard Creek utgör endast Crocodile River gränsen mellan er och de vilda djuren på andra sidan floden. Under den sista etappen av tågresan gör ni en spektakulär klättring över Drakensbergs branta sluttningar och vidare tillbaka mot tågets slutstation i Pretoria.

Väl framme i Pretoria och Rovos Rails egna tågstation, bara den är som ett museum i sig, kliver ni av tåget med massor av intryck och minnen med er hem. En transfer möter er och kör er till ert boende i Johannesburg. Här spenderas de sista timmarna på en helt oförglömlig resa med ett avkopplande dygn att smälta alla intryck, innan det blir dags att resa hem mot Skandinavien igen.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Alla delar av resan är anpassningsbara med undantag för programmet med Rovos Rail. Programmet går att förändra, förlänga eller förkorta, vi skräddarsyr enligt era önskemål. Priset är räknat på del i dubbelrum och styrs av säsong samt hur långt i förväg resan bokas. Kontakta oss för fler tips och ett personligt reseförslag.

  • Flyg i ekonomiklass t/r från Skandinavien.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Inrikesflyg Kapstaden - Johannesburg.
  • 3 övernattningar på 4-stjärnigt boende med frukost i Kapstaden.
  • 2 övernattningar på 4-stjärnigt boende med frukost i Stellenbosch.
  • Transfer tur & retur med bil mellan Johannesburg - Pretoria.
  • 2 övernattningar totalt på 4-stjärnigt boende med frukost i Pretoria.
  • 9 övernattningar i pullman kupé med helpension på Rovos Rail, Golf Safari.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Martina

Resespecialist

Resans längd:
18 dagar
Pris från:
79 400 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum under 7 nätter, del i pullman suite under 9 nätter ombord på Rovos Rail samt transfer Pretoria till Johannesburg.

Information Sydafrika

Säkerställ att ni har giltiga pass för de länder ni ska besöka. Passet skall vara giltigt sex månader efter hemkomstdatum. Det skall även finnas minst två tomma sidor per destination. Kontrollera att era resehandlingar är i gott skick, ni kan komma att nekas inresa om era resehandlingar är skadade.

Visum krävs ej för svenska medborgare som stannar kortare än 90 dagar och inte ska arbeta i Sydafrika. Övriga resenärer hänvisas till Sydafrikas ambassad i Stockholm, telefon 08-24 39 50. För resenärer som ej innehar svenskt pass kan andra regler gälla.

Det finns i dagsläget inga krav gällande vaccination för inresa till Sydafrika från Sverige. Rekommendationer finns kring grundskyddet, det vill säga polio, difteri och stelkramp samt för Hepatit A. Vissa delar av Sydafrika är malariaområden. Vi rekommenderar att ni köper lokala myggmedel. Använd myggmedel på handleder, hals, nacke och fotleder, speciellt morgon och kväll. Kom ihåg att använda myggmedel även om ni äter malariatabletter. Vaccin mot Gula febern krävs inte i Sydafrika om ni kommer direkt från Europa.

Rekommendationer för vaccinering kan ändras och vi hänvisar till vaccinationsklinik/läkare för aktuell information.

I Sydafrika är Rand (ZAR) den lokala valutan. Växla gärna pengar hemma i Sverige för de första dagarna i Sydafrika. Det finns bankomater överallt i landet, där får ni bästa dagskursen även om ni ofta betalar en uttagsavgift till er bank. Annan valuta än Rand rekommenderas inte.

Utländska betalkort som VISA-kort och Mastercard accepteras så gott som överallt.

På många restauranger får personalen en minimilön och är beroende av gästernas dricks. Det förväntas att ni ger 10–20 % av notan i dricks. Dricks ges till exempel på restauranger och i barer samt till taxichaufförer, portierer och guider. På safarin är riktlinjen för dricks till safariguiden R200/person/dag och samma summa till övrig personal. Lodgerna har ofta egna rekommendationer gällande dricks så fråga gärna dem om ni är osäkra.

Försök i allmänhet att ge dricks i sedlar, ej i mynt.

Sydafrika har 220 volt och ni kan behöva adapter. Fler och fler hotell har adaptrar på rummen men säkrast är att ha med en egen.

I Sydafrika tillämpas periodvis något som kallas load shedding vilket innebär att strömmen stängs av under delar av dygnet. Det statliga elbolaget, ESKOM, genomför kontinuerligt planerade strömavbrott.

De flesta boenden erbjuder trådlöst internet (Wi-Fi). På många boenden är uppkopplingen kostnadsfri på rummet och/eller i de allmänna utrymmena. Om Wi-Fi inte ingår kan det köpas mot en avgift.

Sydafrika har vänstertrafik. Vägarna är bra och skyltningen god. Undvik körning när det blivit mörkt och undvik att lämna värdesaker synliga i bilen.

Det är vanligt med fartkameror så tänk på hastigheten. Tänk även på att det är olagligt att prata i mobiltelefon när ni kör bil.

Allmänna kommunikationsmedel för turister finns i stort sett inte. Taxi och Uber är prisvärda transportalternativ, vi rekommenderar att ni alltid åker med taxibilar med taxameter. Be ert boende eller restaurangen ni besöker att hjälpa er att boka taxi.

Maten håller hög kvalitet och många råvaror är lokalt producerade. Maten är prisvärd jämfört med svenska priser.

Om ni reser under storhelger eller har specifika restauranger ni vill besöka bör ni boka bord i förväg.

Delar av Sydafrika har brist på vatten och vattenförsörjningen är periodvis ett omfattande problem, allra helst kring Kapstaden. Detta kan bland annat innebära att boenden tvingas stänga av vattnet under bestämda tider. Det kan även omöjliggöra öppethållande av pooler och liknande. Tänk gärna på att minimera vattenanvändningen.

Vi rekommenderar att ni dricker vatten på flaska och även använder flaskvatten vid tandborstning.

Afrikanska souvenirer så som tyger, träsnideri och smycken köper ni med fördel på de lokala marknaderna.

Sydafrika är känt för sina förstklassiga viner. Vill ni beställa viner har de flesta gårdar avtal med transportföretag eller distributörer i Europa. Många sydafrikanska viner finns även att beställa genom Systembolaget.

Täckningen för mobiltelefoni är bra med undantag för vissa safariparker och avlägsna platser. Svensk mobil som är öppen för utlandssamtal kan användas. Som alternativ erbjuder lokala mobilföretag kontantkortsvarianter.

Tidsskillnaden mellan Sverige och Sydafrika varierar. Sydafrika är en timme före när vi har vintertid. Under sommartid är det ingen tidsskillnad.

Liknande resor

Oförglömliga kontraster för den nyfikne från Kapstaden till Windhoek

Kapstaden till Windhoek

Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och sjudande Kapstaden men snart byts storstad ut mot Namibias enorma obebodda landområden. När ni kör norrut mot Namibia blir det allt glesare mellan samhällena medan unika naturupplevelser istället duggar tätt.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

25 400 kr

Spännande safari i Kruger och vackra Kapstaden

Kruger & Kapstaden

Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari i den väldiga Krugerparken följt av oförglömliga upplevelser i Kapstaden, av många kallad ”världens vackraste stad”.

Antal dagar:

11 dagar

Pris från:

16 900 kr

Sol, pool och spännande safari

Sol & Safari

Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid kusten. Under en dryg vecka i provinsen KwaZulu-Natal på östkusten upplever ni fantastiska djur- och naturupplevelser på en förstklassig safaricamp innan ni kopplar av vid kusten och njuter av sol och bad.

Antal dagar:

10 dagar

Pris från:

27 600 kr