Tåglyxa med golf & safari i Sydafrika

Golfresa med Rovos Rail

Föreställ dig en resa som har allt en golfare kan drömma om och mer därtill. I detta reseförslag får ni uppleva spännande platser, vackra omgivningar och golfbanor i yttersta klass. Resan börjar i magnifika Kapstaden som av många anses vara en av världens vackraste städer, omgivet av världshav med Taffelberget som kuliss. Här finns ett brett utbud på aktiviteter, butiker och trevliga restauranger. Efter Kapstaden tar ni er sedan till Stellenbosch – det världsberömda och mycket välrenommerade vindistriktet. Här njuter ni av förstklassiga viner, utforskar vingårdarna och dess lugna, rofyllda omgivningar.

Efter några dagar i Kapregionen reser ni vidare till Pretoria, som är Sydafrikas huvudstad, för att gå ombord på världens lyxigaste tåg, Rovos Rail. Era nio dagar ombord på detta vintage-tåg kommer att bjuda på bland annat safari och helt unika golfupplevelser. Dessutom är servicen ombord i absolut högsta klass. Nu är det inte tågluffa som står på programmet, utan snarare tåglyxa!

Sammanfattning
Resans längd:
18 dagar
Pris från:
70 000 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum 7 nätter på boende i mellanklass, tågresa 9 nätter med Rovos Rail samt transfer Pretoria till Johannesburg.
Reseförslag

Äventyret vi har väntat på

Välkommen till Kapstaden! Här finns ett brett utbud på aktiviteter och trevliga restauranger. Ta linbanan upp till Taffelberget och njut av utsikten över staden och det klarblåa havet, shoppa i hamnkvarteret Waterfront eller åk ner till Godahoppsudden där Atlanten och Indiska Oceanen sägs mötas. Ett måste är att åka ut till Robben Island för att besöka fängelset där Nelson Mandela satt fängslad i 18 år.

In vino veritas

Efter några dagar i Kapstaden tar ni er vidare till de vackra omgivningarna i vindistriktet Stellenbosch. Staden med samma namn är en universitetsstad, omgiven av fantastiska vingårdar. Flera av Sydafrikas bästa vinproducenter finns här och många erbjuder besökare att få provsmaka deras produkter. Runt Kapstaden och Stellenbosch finns många fina golfbanor ni kan spela på, och övrig tid spenderas kanske med en bok i lugnet vid poolen.

Bonanza i nostalgi

Efter några dagar i Kapregionen reser ni vidare till Pretoria. Här bor ni i en natt innan ni tar er till stationen och perrongen där Rovos Rail finns. Väl ombord påbörjas er nio dagars resa i ren och skär tågglädje. Detta vackra tåg är ombyggt i vintage-stil och anses vara världens lyxigaste.  Varenda detalj andas nostalgi och är mycket väl genomfört. På resan serveras fantastiskt mat i kristallglas, inte sällan fem-rätters middagar på kvällarna med några av Sydafrikas bästa viner välkomponerade av resans egen sommelier.  Under resans gång får ni uppleva otroligt vackra vyer och landskap från er svit. Eller varför inte njuta av afternoon tea eller en cognac i sällskapsvagnarna?

På räls mot nya banor

Efter en god natts sömn är det dags för tågresans första anhalt i den livliga staden Sun City som är en av världens största destinationer för nöje och underhållning. Här spelar ni tågresans första runda golf och på en av banorna finns det krokodiler vid 13:de hålet. Det blir garanterat en ny upplevelse för många.

Resan fortsätter söderut och tar er igenom de spektakulära Drakensbergen där vyerna från tåget är oförglömliga. Ni stannar till i kuststaden Durban där ni kan blicka ut över Indiska Oceanen samtidigt som ni slår ut med drivern från första tee.

På spaning efter the Big Five

Efter en dag vid kusten kör tåget vidare norrut till Hluhluwe där en spännande safari väntar. Hluhluwe ligger i hjärtat av Zululand och är känt för sitt rika djurliv och sin fantastiska fågelskådning. Här har ni chansen att få se alla i the Big Five (lejon, noshörning, elefant, leopard och buffel). För många är detta en av resans verkliga höjdpunkter.

Ny dag, nytt land och nya banor

Ni lämnar Sydafrika för en stund och åker till det självständiga lilla konungadömet eSwatini (tidigare Swaziland) där ni får spela en utmanande golfrunda i en dal i Lebombobergen.

Tillbaka i Sydafrika

Ni avslutar resan med att åka in i Sydafrika igen och ha golfspel antingen i Nelspruit eller på den berömda banan Leopard Creek som angränsar intill Krugerparken. På Leopard Creek utgör endast Crocodile River gränsen mellan er och de vilda djuren på andra sidan floden. Under den sista etappen av tågresan gör ni en spektakulär klättring över Drakensbergs branta sluttningar och vidare tillbaka mot tågets slutstation i Pretoria.

Väl framme i Pretoria och Rovos Rails egna tågstation, bara den är som ett museum i sig, kliver ni av tåget med massor av intryck och minnen med er hem. En transfer möter er och kör er till ert boende i Johannesburg. Här spenderas de sista timmarna på en helt oförglömlig resa med ett avkopplande dygn att smälta alla intryck, innan det blir dags att resa hem mot Skandinavien igen.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Priset är baserat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum i 7 nätter på mellanklasshotell i Sydafrika med frukost, 9 nätters rundresa med Rovos Rail boende i Pullman suite med helpension, safariturer samt spel på 6 golfbanor samt transfer Pretoria till Johannesburg. Dagarna före och efter tågresan är anpassningsbara efter önskemål och går att förändra, förlänga eller förkorta. Priserna kan ändras beroende på säsong. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

  • Flyg t/r från Skandinavien.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Inrikesflyg Kapstaden - Johannesburg.
  • 3 övernattningar på 4-stjärnigt boende med frukost i Kapstaden.
  • 2 övernattningar på 4-stjärnigt boende med frukost i Stellenbosch.
  • Transfer tur & retur med bil mellan Johannesburg - Pretoria.
  • 2 övernattningar totalt på 4-stjärnigt boende med frukost i Pretoria.
  • 9 övernattningar i pullman kupé med helpension på Rovos Rail, Golf Safari.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Martina

Resespecialist

Resans längd:
18 dagar
Pris från:
70 000 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum 7 nätter på boende i mellanklass, tågresa 9 nätter med Rovos Rail samt transfer Pretoria till Johannesburg.

Liknande resor

Safari över och under ytan

Kruger & Moçambique

På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas kanske mest kända nationalpark, Krugerparken, och magiska stranddagar med sol, bad ochutforskning under vattenytan i solsäkra Moçambique.

Antal dagar:

13 dagar

Pris från:

25 000 kr

Oförglömliga kontraster för den nyfikne från Kapstaden till Windhoek

Kapstaden till Windhoek

Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och sjudande Kapstaden men snart byts storstad ut mot Namibias enorma obebodda landområden. När ni kör norrut mot Namibia blir det allt glesare mellan samhällena medan unika naturupplevelser istället duggar tätt.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

24 300 kr

Sol, pool och spännande safari

Sol & Safari

Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid kusten. Under en dryg vecka i provinsen KwaZulu-Natal på östkusten upplever ni fantastiska djur- och naturupplevelser på en förstklassig safaricamp innan ni kopplar av vid kusten och njuter av sol och bad.

Antal dagar:

10 dagar

Pris från:

25 900 kr