Aktuell information gällande resor i Coronatider

Avrådan angående resor från Sverige till destinationer utanför EU, EES samt Schengenområdet

Svenska UD förlängde den 24 juni sin avrådan för icke nödvändiga resor till länder utanför EU, EES samt Schengenområdet till och med den 1 september 2021.

Sydafrikaresor lyder alltid under Paketreselagen. Vi följer UD:s rekommendationer gällande reseavrådan och håller oss uppdaterade gällande våra destinationers situation. Vi kontaktar våra kunder om vi ser någon förändring som påverkar den bokade resan. Om er resa påverkas kommer vi att kontakta er med erbjudande om av- eller ombokning.

För resor som ligger utanför UDs reseavrådan gäller våra normala avbokningsregler. Dessa hittar ni på er faktura. Önskar ni i stället omboka er resa till ett senare tillfälle hjälper vi er gärna kostnadsfritt. Kontakta oss för vidare hjälp.

Går det att resa i Coronatider?

Ja, det går! Sydafrika, Namibia, Seychellerna och Maldiverna har öppet för inkommande turism utan karantänskrav. För inresa krävs i dagsläget ett max 72 timmar gammalt, negativt PCR-test samt reseförsäkring som inkluderar Covid-19-relaterad vård på destinationen.

Trots UDs avrådan är det möjligt att planera för resor och likaså att resa till de flesta av våra destinationer. Vi har nyligen varit på plats i Sydafrika och kan ge er en korrekt bild av läget. Inga generella tips utan skarpa, betydelsefulla inblickar om hur det verkligen ser ut just nu. Den assistans ni som resenärer vanligtvis kan förvänta er från UD om ni reser till Sydafrika kan med enkelhet täckas av en god reseförsäkring. Vi hjälper er självklart med rätt reseförsäkring och vägleder er på alla plan, så att ni på ett tryggt och säkert sätt kan genomföra er drömresa! Kontakta oss gärna för att få en bra bild över hur situationen ser ut i det land ni planerar att besöka. Om UD fortsatt avråder från resor vid ert avresedatum har ni alltid har rätt att avboka resan och få full återbetalning.

För senaste nytt om våra destinationer, läs mer här.