Stora Sydafrikaresan
23 dagar

Stora Sydafrikaresan

fr 34 800 SEK Visa avgångar

Stora Sydafrikaresanfr 34 800 SEK

Av alla våra temaresor är detta den ultimata resan för den som vill uppleva mycket. Vi startar vår resa med ett givande och intressant besök i kåkstaden Soweto. På vår färd österut mot de mäktiga Drakensbergen finner vi sevärdheter som den vackra Panorama Route, utsiktsplatsen Wonder View och spektakulära Bourkes Potholes. I Greater Kruger Park gör vi två dagars spännande safari med underbara naturupplevelser innan vi åker vidare söderut via Swaziland mot KwaZulu-Natal. Här upplever vi mer safari på Thanda Private Game Reserve följt av några dagar med sol och bad på de vackra stränderna i Cape Vidal och Durbans Golden Mile, innan vi flyger vidare till Port Elizabeth på sydkusten. Färden fortsätter västerut längs Garden Route och R62:an, världens längsta vinrutt. Vi provar goda viner i Stellenbosch innan vi slutligen når Kapstaden som av många är ansedd som världens vackraste stad.

Under ”Resan inkluderar” kan ni se en detaljerad förteckning över allt som ingår.

  • Besök Robben Island och vandra i Mandelas fotspår
  • Upplev ett känsloladdat besök i en kåkstad
  • Hänförs av det sagolika landskapet vid Godahoppsudden
  • "Vingårds-luffa" i Stellenbosch och låt smaklökarna dansa
  • Åk på safari och spana efter ”The Big Five” i Krugerparken
  • Testa något nytt – rid på en struts i Oudtshoorn
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Stora Sydafrikaresan men vissa avvikelser kan förekomma
leopard-trad-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Avresa till London där vi sammanstrålar och flyger söderut till Johannesburg med nattflyg.

Middag (flyg) ingår.

soweto-kakstad-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 2: Johannesburg – Soweto – Witbank (ca 180 km)
Vår guide tar emot oss när vi tidig morgon landar i Johannesburg och äventyret börjar! Vi startar med ett besök i den välkända kåkstaden Soweto där Nelson Mandela och Desmond Tutu en gång bodde. I Soweto finns såväl slumområden med fattigdom som överklassområden. Många av de betydelsefulla upproren mot regimen ägde rum här och vår lokalguide visar oss runt i kåkstaden. Det ges även möjlighet att prova ett lokalt öl, bryggt på plats. Eftersom turen ordnas i samarbete med en lokal arrangör stödjer vi Sowetos befolkning och entreprenörer.

Efter en gemensam välkomstlunch fortsätter vi till vårt boende i Witbank, två timmar från Soweto. Middag på egen hand.

Frukost (flyg) och lunch ingår.

Boende på Klein Bosveld Guesthouse (★★★).

blyde-river-canyon-drakensbergen-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 3: Witbank – Mpumalanga – Panorama Route (ca 400 km)
Denna dag kör vi längs böljande sädesfält och karga slätter innan vi når det vackra, kuperade och frodiga bergsområdet i Mpumalanga. Vårt boende Moholoholo Ya Mati ligger vackert beläget vid Blyde River i ett lummigt skogsparti. Från huvudbyggnaden sluttar gräsmattan ner mot floden som kantas av mäktiga träd. Vi ser tjattrande apor under tidig morgon och sen kväll vid det fridfulla vattnet.

Innan vi kommer fram till vårt boende upptäcker vi den natursköna Panorama Route. Lunch äter vi i Graskop, som är en mysig stad känd för sina pannkakor fyllda med allt från glass och sylt till chili!

Området bjuder på ett mycket vackert landskap med djupa raviner, berg och dalar. De mest kända sevärdheterna är Wonder View, en plats med underbar utsikt från 1730 m höjd där klipporna stupar vertikalt ner. Där floderna Treur och Blyde möts fascineras vi av Bourkes Luck Potholes som är grytformade formationer som bildats av virvlande sandkorn. Three Rondavels är precis som det låter, tre spetsiga bergstoppar med underbar utsikt över Blyde Dam och även vårt boende, Moholoholo.

Frukost och middag ingår.

Boende på Moholoholo Ya Mati (★★★)Moholoholo Ya Mati★★★Ya Mati är det nyaste lägret på Moholoholo och ligger vackert beläget vid Blyde River, nere i ett lummigt skogsparti. Från huvudbyggnad....

noshorning-moholoholo-rehab-center-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 4: Mpumalanga
Idag beger vi oss till Moholoholo Rehab Centre där vilda, skadade djur tas om hand för att återintroduceras till naturen igen. Sydafrikaresor skänker pengar till detta fantastiska projekt där vi under ett par timmar, tillsammans med en av centrets eldsjälar, får en rundvandring och närkontakt med en del av djuren. Resten av dagen är ledig för att ta det lugnt och slappna av i de vackra omgivningarna. En extra aktivitet som erbjuds idag är en eftermiddagssafari innan middag.

Frukost och middag ingår.

elefant-safari-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 5: Mpumalanga – Mjejane River Lodge (ca 215 km)
En extra aktivitet som erbjuds idag är en vandringssafari innan frukost. Vi beger oss sedan till vår lodge, Mjejane River Lodge. Denna gemytliga oas ligger i ett eget naturreservat vid Krugerparkens södra del, alldeles intill Crocodile River som är en av Krugerparkens finaste floder. Vi avslutar dagen med en välsmakande bomamiddag, en utomhus restaurang där vi sitter runt en stor lägereld och njuter av bushen.

Frukost och middag ingår.

Boende på Mjejane River Lodge (★★★★)Mjejane River Lodge★★★★Högt upp på flodbanken på en av Krugerparkens största floder, Crocodile River, omgiven av den afrikanska vildmarken ligger Mjejane Rive....

buffel-safari-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 6: Krugerparken – Mjejane Naturreservat
Idag är det dags för en av resans höjdpunkter – Krugerparken. Vi stiger upp med den magiska soluppgången för att åka in till Krugerparken. Med öppna Landrovers tar våra kunniga safariguider oss ut på game drive i Krugerparken där vi har möjlighet att ställa frågor och lära oss om allt från små djur till ”The Big Five” (lejon, leopard, noshörning, elefant och buffel). Väl tillbaka på lodgen äter vi en välsmakande frukost.

Vi har sedan ledig tid för att njuta av den underbara lodgen – vi kan svalka oss i poolen eller bara sitta på uteplatsen och njuta av den vilda naturen. På eftermiddagen gör vi en spännande safari i ett härligt kuperat landskap. Med gnistrande stjärnor och rytande lejon i fjärran avslutar vi dagen med en välsmakande middag.

Frukost, lunch och middag ingår.

marknad-swaziland-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 7: Mjejane River Lodge – Swaziland (ca 180 km)
Med mängder av bilder och spännande upplevelser fortsätter vi vidare mot gränsen till Swaziland, ha era pass redo. Kungadömet Swaziland är mycket vackert kuperat och vi möts ofta av glada, vinkande barn. Vi startar med ett besök på den lokala swazimarknaden där det ges tillfälle att köpa billig kuriosa och presenter att ta med sig hem.

Vi besöker sedan Mantenga Cultural Village, ett levande museum där vi får en guidad tur med en engelsktalande guide. Här får vi uppleva swazifolkets kultur på nära håll och se hur befolkningen levde på 1850-talet. Turen avslutas med uppvisning av traditionell dans. Vårt hotell ligger utanför huvudstaden Mbabane, ovanför Ezulwini Valley, med en vacker utsikt över bergen och dalen nedanför.

Frukost ingår.

Boende på Mountain Inn (★★★)Mountain Inn★★★Detta hotell ligger utanför Mbabane och ovanför Ezulwini Valley med en vacker utsikt över bergen och dalen nedanför. Det finns tre type....

thanda-private-game-tented-camp-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 8: Swaziland – Thanda Private Game Reserve (ca 250 km)
Vi fortsätter söderut till Thanda Private Game Reserve där det bergiga och gröna landskapet skiljer sig en del från vad vi tidigare upplevt. Reservatet är 14 000 hektar stort och ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson. Thandas viltreservat anses av många som en av Afrikas bästa privatägda safariparker och här finns även ”The Big Five”.

Vi bor i safaritält i kolonialinspirerad stil. I boendet ingår helpension samt drycker under safariturer och till middagen (lokala öl och spritsorter samt husets röda och vita vin). Fyra safariturer i öppna Landrovers med utbildad guide och spårare samt en föreläsning om noshörningar ingår också. Efter lunch är det tid för en spännande eftermiddagssafari. Strax innan solnedgången stannar vi till mitt i parken och avnjuter en drink i solnedgången, sedan kör vi vidare med strålkastarna tända. Om vädret tillåter äter vi vår välsmakande middag utomhus.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Thanda Tented Camp (★★★★)Thanda Tented Camp★★★★Thanda Game Reserve är belägen drygt 20 kilometer norr om Hluhluwe i Zululand. Nationalparken som är privatägd har alla Big Five och är....

lejon-safari-thanda-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 9: Thanda Private Game Reserve
Vi stiger upp samtidigt med solen och efter lite värmande dryck beger vi oss iväg ut i parken på safari. Efter safarin återvänder vi till lodgen för frukost och har sedan möjlighet att vila upp oss lite eller kanske ta ett dopp i poolen. Under dagen kommer en noshörningsexpert som lär oss allt om noshörningar. Vi får bland annat lära oss att skilja på svarta och vita noshörningar samt hur man bestämmer ålder och kön. Han kommer också att informera om deras beteenden och hur man jobbar för att bevara noshörningen.

Under eftermiddagen beger vi oss åter ut i det lummiga landskapet för att söka efter djuren. Det är nu när temperaturen börjar sjunka som djuren vaknar till liv och då blir chansen att få se dem betydligt bättre än under den heta dagen. Efter safarin åker vi tillbaka till lodgen för att äta en utsökt middag.

Frukost, lunch och middag ingår.

star-for-life-tented-camp-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 10: Thanda Private Game Reserve – St. Lucia (ca 95 km)
Tidig morgon beger vi oss ut på en avslutande safari. Frukosten smakar alldeles förträffligt efter en spännande safari och vi packar sedan ihop det sista och checkar ut. Vår nästa destination är St. Lucia, en UNESCO-skyddad liten stad i en marin nationalpark, våtlandsreservatet i Simangaliso, norr om Durban vid Indiska oceanen.

Innan vi kommer fram till St. Lucia besöker vi en Star for Life skola. Sydafrikaresor sponsrar skolprojektet Star for Life i Sydafrika, för varje resenär skänker vi 100 kr till Star for Life. Tyvärr är skolan stängd för helg/sommarlov men vi får möjlighet att gå runt i byn för att se hur folk bor och lever i området. Under rundvandringen berättar vår kunniga guide om skolan, hur man lever i byarna, folkets traditioner och den spännande zulukulturen på ett mycket interaktivt och intressant vis. Detta är så långt från turiststråket man kan komma.

I St. Lucia checkar vi in på vårt fina hotell där vi skall bo de närmaste två nätterna för att njuta av det tropiska klimatet. Hotellet ligger på strandbanken till St. Lucias reservat med utsikt över sjön. Sitt gärna på terrassen och njut av solnedgången.

Frukost ingår.

Boende på Elephant Lake Hotel (★★★)Elephant Lake Hotel★★★På strandbanken till St. Lucias reservat med utsikt över floden är The Elephant Lake Hotel beläget med sina 58 rum. I restaurangen erbj....

cape-vidal-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 11: St. Lucia
Hela dagen är fri till diverse aktiviteter. Man kan sola och bada vid poolen, strosa runt i den mysiga staden eller boka någon av de aktiviteter som finns att välja mellan. Vi rekommenderar att ni åka på en heldagsutflykt till Cape Vidal. Det är ca 3 mil till udden och på vägen kan man se antiloper och giraffer och en mängd andra djur. Till denna udde åker man för att njuta av de enorma orörda sandstränderna som är milslånga och inbjuder till bad och snorkling. Ekosystemet här är mycket känsligt och guiden berättar för er om hur hela systemet fungerar. Här ute får ni en picknicklunch och det finns möjlighet att snorkla och bada och njuta av de stora sanddynerna och de fina, milslånga stränderna. Det finns flera andra aktiviteter så som spännande nattsafari eller hästridning längs stranden.

På kvällen samlas vi åter för en två timmars kryssning i den glödande solnedgången. Lagunen är full av krokodiler, flodhästar och en mängd färgsprakande fågelarter och vi njuter av en fridfull, härlig kväll i natursköna omgivningar.

Frukost ingår.

durban-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 12: St. Lucia – Durban (ca 240 km)
Idag fortsätter vi till vårt boende i Durban. Från vårt hotell har vi en hisnande vacker utsikt över Durbans Golden Mile och den varma Indiska oceanen och naturligtvis finns det pool, bar, restaurang och allt man kan önska sig på vårt beachhotell. Strax intill hotellet finns fina badstränder och den lockande strandpromenaden.

Resten av dagen ledig. Det finns ingen annan stad utanför Indien som har en så stor indisk befolkning som Durban, så passa på att testa traditionell indisk mat! Det finns många intressanta marknader i Durban, varför inte besöka en indisk marknad eller en restaurang där man tillagar kohuvud! Vi rekommenderar uShaka Marine World där ni kan besöka Sea World där det bland annat erbjuds hajdyk och mycket mer. För de våghalsiga finns möjlighet att besöka Moses Mabhida Stadium, stadion från fotbolls-VM. Här kan man, vid klart väder, ta sig upp med lift till utsiktsplatsen (en båge som sträcker sig över hela stadion) och därifrån få en underbar 360 graders utsikt över staden. Ta med kameran! På uShaka Village Walk, en open air galleria, finns det även möjlighet att shoppa. Varför inte äta middag på Cargo Hold Restaurant, en restaurang som ser ut som aktern av ett skepp, där man äter omgiven av ett stort hajakvarium.

Frukost ingår.

Boende på Garden Court Marine Parade (★★★).

strand-port-elizabeth-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 13: Durban – Port Elizabeth
Idag tar vi oss tidig morgon till Durbans flygplats för att flyga vidare mot Port Elizabeth som populärt kallas PE och ligger på Sydafrikas södra kust vid Nelson Mandela Bay. Här har vi en hel dag för att upptäcka området som fick sitt namn efter Nelson Mandela. Vi börjar med en stadstur till fots med en lokalguide som berättar om stadens historia och vi får även chansen att ta en bild vid den kända Nelson Mandela statyn. Efter stadsturen besöker vi en lokalrestaurang med eget bryggeri.

Vi kör sedan till vårt hotell för inkvartering. Precis intill hotellet ligger Hobie Beach som är den mest populära stranden. Kvällen är ledig för egna aktiviteter och vi rekommenderar stadens nöjeskomplex, The Boardwalk, som erbjuder ett magiskt vattenspel synkat till musik varje kväll. Förutom flertalet restauranger av mycket hög standard erbjuder de även kasino, biograf, utomhusteater, spelhall och ett mini-nöjesfält.

Frukost ingår.

Boende på The Kelway Hotel (★★★★)The Kelway Hotel★★★★Detta boende ligger vackert beläget med utsikt över Kings Beach och med promenadavstånd till stränderna. I närheten finns även flera re....

garden-route-knysna-blyde-river-canyon-drakensbergen-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 14: Port Elizabeth – Knysna (ca 265 km)
Vår resa fortsätter längs den gröna, frodiga och klippiga kusten. Vi kör västerut mot Tsitsikamma National Park med dess fantastiska natur och skogar. Tsitsikamma betyder ”porlande vatten” och med hög fuktighet, slingrande floder, stupande raviner och gigantiska träd är denna skyddade skogsregion ett mycket vackert område. Lagom till lunch åker vi in i nationalparken vid Storms River Mouth. Ett helt fantastiskt oförstört naturområde med Sydafrikas unika ”fynbos”, buskagelandskap, som är helt fantastiskt vackert.

Färden fortsätter till Groot River Pass och Blaauwkrantz-bron som med sina 216 meter ovanför floden är världens högsta bungyjump. Om någon är sugen på att förboka och göra ett hopp tittar vi andra självklart på! Vi kör vidare längs den vackra Garden Route till vårt hotell i Knysna. En rekommendation för kvällens middag är en välsmakande, traditionell skaldjurstallrik.

Frukost ingår.

Boende på Graywood Hotel (★★★)Graywood Hotel★★★Hotellet ligger bra till med gångavstånd både till Knysna Waterfront och staden. Alla rum har eget badrum. Det finns även TV, telefon o....

knysna-blyde-river-canyon-drakensbergen-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 15: Knysna
Idag åker vi på en unik båttur på Knysnas lagun med Sydafrikas enda paddeldrivna Paddle Cruiser. Under kryssningen ut till Knysna Heads har vi en underbar utsikt över lagunen medan vi avnjuter en härlig lunch. Efter båtturen beger vi oss till en närliggande restaurang i Knysnas Waterfront där vi provar några färska ostron som vi sköljer ner med ett glas mousserande vin. I Knysna fanns tidigare nämligen Afrikas största ostronodling som skeppade ostron till alla världens hörn. Det vore en synd att missa dessa läckerheter från havet!

Vi har resten av dagen ledig till att strosa runt på egen hand och upptäcka mysiga Knysna. Här finns mängder av småbutiker, marknadsstånd för shopping, kaféer och restauranger.

Frukost och lunch ingår.

cango-caves-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 16: Knysna – Oudtshoorn (ca 120 km)
Färden går idag via George över vackra Outeniquapasset där molnen ofta ligger förtrollande tätt intill bergstopparna. Strutsarnas huvudstad Oudtshoorn ligger i halvöknen Karoo där vintrarna är riktigt kalla och somrarna stekande varma. Ingenstans i världen bor det så många strutsar på samma område och vi besöker naturligtvis en strutsfarm. Guiden berättar om dessa fascinerande djur och under lunchen, på egen hand, finns självklart strutsstek att smaka.

Efter lunchen finns det möjlighet att på egen bekostnad besöka de kända droppstensgrottorna Cango Caves där man går en guidad tur och upplever den unika miljön. Grottorna är hela 5,3 km långa varav 1,2 km är öppen för allmänheten.

Frukost ingår.

Boende på Hlangana Lodge (★★★★)Hlangana Lodge★★★★Ett lyxigt pensionat beläget i en stor vacker exotisk trädgård. Här finns en pool och en härlig veranda för att koppla av på efter en d....

vinodling-stellenbosch-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 17: Oudtshoorn – Stellenbosch (ca 360 km)
Idag fortsätter vi ytterligare västerut i riktning mot Kapstaden. Resan går genom semiöknen med bergen runt omkring oss. Vi färdas längs R62:an som är världens längsta vinrutt genom ett landskap som är ömsom kargt, ömsom frodigt. Vi fortsätter till vindistriktet Robertson där vi stannar till i Viljoensdrift för att hämta en picknicklunch som vi njuter av medan vi åker på en timmes kryssning på Breede River.

Natten spenderar vi sedan i vackra Stellenbosch, Sydafrikas näst äldsta stad. Vårt hotell ligger mitt i det vackra vinlandskapet med vinrankorna runtomkring.

Frukost och lunch ingår.

Boende på The Devon Valley Hotel (★★★★)The Devon Valley Hotel★★★★Kom och njut av den lilla pärlan Devon Valley Hotel! I ett undangömt och grönskande hörn av Stellenbosch ligger detta anrika hotell som....

kapstaden-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 18: Stellenbosch – Kapstaden (ca 50 km)
Vi har sovmorgon innan vi åker in till Stellenbosch stad för att kunna shoppa, strosa och äta lunch på egen hand. Efter lunch kör vi iväg ut i det vackra lummiga landskapet för en eftermiddag av vinupplevelser. I området ligger vingårdarna tätt och landskapet är bedårande vackert med bergen i bakgrunden som sakta sluttar ner mot Indiska oceanen.

Vi börjar med ett besök på Boschendal där vi njuter av en intressant vin- och chokladprovning. Därefter åker vi till Simonsig för ytterligare en vinprovning och får även se hur sabrering går till.

När vi sen eftermiddag kommer till en av världens vackraste städer, Kapstaden, har vi en kort stadsrundtur i buss innan vi checkar in på vårt fina fyrstjärniga, centralt belägna hotell. Härifrån är det gångavstånd till flera restauranger och shopping på Greenmarket Square och färgstarka Long Street. Det är ca 10 minuter med bil till det populära V & A Waterfront-området.

Frukost ingår.

Boende på StayEasy Cape Town City Bowl (★★★)StayEasy Cape Town City Bowl★★★Hotellet är beläget med närhet till stadens centrum och till det populära V&A Waterfront. Läget på hotellet gör det lätt att utforska s....

soluppgang-kapstaden-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 19 - 21: Kapstaden
Omgärdad av mäktiga Table Mountain och med havet nedanför är en resa till Sydafrika inte komplett utan ett besök i Kapstaden. Vi har nu några lediga dagar i Kapstaden som har fantastiskt mycket att erbjuda. Här finns shopping, vinprovning, pingviner, Godahoppsudden och mycket mer. Vi rekommenderar att ni tar linbanan upp för Table Mountain som stoltserar med sina 1000 meter över havet. Den 360 graders roterande linbanan ger en fantastisk panoramabild av staden nedanför. Ni vill självklart inte missa att besöka Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 av sina totalt 27 år i fängelse.

Vi kommer att speciellt för er på denna resa erbjuda en utflykt till Godahoppsudden oftast med svensktalande guide. Ni kan läsa mer om denna under fliken Utflykter ovan.

Frukost ingår.

flygbild-kapstaden-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 22: Hemresa
Sista chansen till shopping ges och på sen eftermiddag bär det av med fullpackade resväskor mot flygplatsen. Vi flyger sedan med nattflyg hem till Sverige.

Frukost och middag (flyg) ingår.

Dag 23: Hemkomst
Hemkomst till Skandinavien.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Stora Sydafrikaresan
DatumReslängdProgramPris frBarnpris frKontakta oss
2017-11-1023 dagarLäs program34 800:-28 900:-Mer infoFullbokad
2018-01-1323 dagarLäs program34 800:-28 900:-Mer infoFullbokad
2018-02-1023 dagarLäs program34 800:-28 900:-Mer infoFullbokad
2018-03-0223 dagarLäs program34 800:-28 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resan tittade även på dessa