Safari Inclusive - KwaZulu-Natal med Kapstaden
10 dagar

Safari Inclusive - KwaZulu-Natal med Kapstaden

fr 23 400 SEK Visa avgångar

Safari Inclusive - KwaZulu-Natal med Kapstadenfr 23 400 SEK

Safari Inclusive – KwaZulu-Natal med Kapstaden är resan med stort fokus på safari. Under fem nätter bor vi bekvämt i lyxtält på safarilodgen Falaza Game Park & Spa med helpension. Dryck tillkommer. Här upplever vi spännande safari i Falazas naturreservat samt i Hluhluwe-Umfolozi, Sydafrikas äldsta nationalpark med 96 000 hektar savann och skogsområden.

Vi bjuds på varierande safariupplevelser, allt från safari i öppna jeepar till spännande bush walk och har möjlighet att se allt från små djur till ”The Big Five” (lejon, elefant, noshörning, buffel och leopard). Under resan får vi möjlighet att uppleva ett interaktivt möte med elefanter och vi besöker även en lokal by i anslutning till en Star for Life skola samt får vara med om en kulturell upplevelse i en Zuluby.

Vi avslutar resan med några nätter med storstadspuls i Kapstaden, en av världens vackraste städer. Kapstaden har fantastiskt mycket att erbjuda och ni har några lediga dagar här för att upptäcka staden på egen hand. Vi bor centralt med gångavstånd till shopping, restauranger, Waterfront och färgstarka Long Street.

Ett tips! Förläng gärna resan med exempelvis de mäktiga Victoriafallen eller några dagar med sol och avkoppling på Mauritius.

Pris för förlängningspaket på förfrågan.

  • Variera er safari – åk i jeepar eller vandra i bushen
  • Ät middag mitt bland djuren ute i det vilda
  • Låt er hänförs av djurens otroliga ståtlighet och skönhet
  • Gå i Mandelas fotspår på Robben Island
  • Upplev den hänförande solnedgången från Table Mountain
  • Njut av en dag i de vackra vinlandskapen runt Stellenbosch
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Safari Inclusive - KwaZulu-Natal med Kapstaden men vissa avvikelser kan förekomma
giraff-safari-inclusive-kwazulu-natal-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Avresa från Skandinavien till London där vi sammanstrålar och flyger gemensamt ner till Johannesburg.

Middag (flyg) ingår.

falaza-game-reserve-rum-safari-inclusive-kwazulu-natal-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 2: Johannesburg – Durban – Falaza Game Park (ca 250 km)
Idag fortsätter vi vidare till Durban med flyg. När vi landat möter vår guide oss och vi äter en lättare picknicklunch på bussen under färden till vårt boende på Falaza Game Park som ligger utanför samhället Hluhluwe i provinsen KwaZulu-Natal. Här bor vi i lyxiga safaritält som ger en genuin safarikänsla med bekvämligheter som privata badrum och fläkt. Närmare naturen än så här kommer vi inte! Varje tält har även ett privat soldäck. Helpension ingår under hela vistelsen. All dryck tillkommer.

Efter att vi checkat in har vi lite ledig tid för att vila ut efter resan. På kvällen samlas vi igen för en välkomstmiddag. Detta är ett bra tillfälle att gå igenom allmän information om programmet, träffa de andra resenärerna och ställa frågor till guiden. Imorgon börjar äventyret på riktigt!

Frukost (flyg), picknicklunch och middag ingår.

Boende på Falaza Game Park & Spa (★★★★)Falaza Game Park & Spa★★★★Falaza är ett privat naturreservat i närheten av staden Hluhluwe. Det ingår helpension och två safariturer per dag i Falazas privata r....

elefanter-falaza-game-reserve-safari-inclusive-kwazulu-natal-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 3: Falaza Game Park
Vi stiger upp samtidigt med solen och efter lite värmande dryck beger vi oss iväg ut i Falazas naturreservat på vår första safari. Med öppna Landrovers tar våra kunniga safariguider oss ut på en morgonsafari där vi får möjlighet att ställa frågor och lära oss om allt som vi ser. Frukosten efter en spännande safari smakar alldeles förträffligt!

Efter frukosten åker vi iväg för att träffa några elefanter, oftast är det Rambo, Rachel och Jabulani vi får träffa. Vi får lära oss mer om elefanterna och deras beteende och får också möjlighet att både mata och känna på dem. En riktig höjdpunkt! Efter elefantutbildningen åker vi tillbaka till lodgen för att äta en utsökt lunch.

Efter en stunds vila eller ett dopp i poolen är det dags för middag.

Frukost, lunch och middag ingår.

lejon-hluhluwe-umfolozi-safari-inclusive-kwazulu-natal-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 4: Hluhluwe - Umfolozi National Park
Nu är det dags att leta efter ”The Big Five” (lejon, noshörning, elefant, leopard och buffel) i reservatet Hluhluwe-Umfolozi som är Sydafrikas äldsta nationalpark med 96 000 hektar savann och skogsområden. Hluhluwe-Umfolozi är framför allt känt för sina noshörningar. Man har sedan länge drivit ett projekt i denna park för att skydda noshörningen från utrotning och idag finns det runt 1 600 vita noshörningar och över 400 svarta. Det finns även gott om andra djur och chansen att få se bufflar, giraffer och zebror är stor. Med ljumma vindar och cikadornas symfoni som bakgrundsmusik äter vi frukost på en rastplats i parken. Vi fortsätter sedan vår safari ett par timmar till innan vi lämnar parken.

Efter safarin äter vi lunch hemma hos Siphile, en av Star for Lifes ansvariga. Sydafrikaresor sponsrar skolprojektet Star for Life i Sydafrika och för varje resenär som reser med oss skänker vi 100 kr. Tyvärr är skolan stängd för sommarlov men vi får möjlighet att gå omkring i byn runt skolan för att se hur folk bor och lever i området. Under rundvandringen berättar vår kunniga guide om Star For Life projektet, folkets traditioner och den spännande zulukulturen på ett mycket interaktivt och intressant vis. Detta är så långt från turiststråket man kan komma.

Med mängder av bilder tagna och spännande upplevelser återkommer vi till vår lodge på eftermiddagen. Vi får lite ledig tid innan kvällens middag.

Frukost, lunch och middag ingår.

zuluby-safari-inclusive-kwazulu-natal-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 5: Falaza Game Park
Efter frukost gör vi ett besök i Duma-Zulu Cultural Village, en traditionell zulu-by som är ett levande museum. Här får vi uppleva zulufolkets kultur på nära håll och se hur befolkningen levde förr i tiden. En engelsktalande guide visar oss runt och vi får bland annat se hur man gör spjut, sköldar och väver korgar. Turen avslutas med uppvisning av traditionell dans.

Frukost, lunch och middag ingår.

elefanter-2-falaza-game-reserve-safari-inclusive-kwazulu-natal-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 6: Falaza Game Park
Med beväpnad guide går vi en tur genom Falazas naturreservat till fots och får lära oss om djurlivet och växtligheten. Naturligtvis är detta säkert och tryggt. Det är spännande med alla djur i närheten och vetskapen att de kan finnas precis var som helst. Guiden visar oss spår, lär oss om buskar och träd och visar de små och oftast mycket fascinerande sakerna i bushen. När vi kommer tillbaka så äter vi en god frukost.

Ni har sedan lite ledig tid. Någon kanske vill ta en tupplur innan lunch eller njuta av en härlig spabehandling.

På eftermiddagen åker vi ut på en sista spännande safari. Strax innan solnedgången stannar vi till mitt i parken och avnjuter en drink i solnedgången innan vi kör vidare med strålkastarna tända. Om vädret tillåter stannar vi mitt ute i bushen och med gnistrande stjärnor och rytande lejon i fjärran avslutar vi dagen med en välsmakande middag ute i det gröna.

Frukost, lunch och middag ingår.

kapstaden-aerial-safari-inclusive-kwazulu-natal-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 7: Falaza Game Park – Durban – Kapstaden
Idag lämnar vi bushen och flyger till Kapstaden. Omgärdad av mäktiga Table Mountain och med havet nedanför är en resa till Sydafrika inte komplett utan ett besök här. Vi börjar med en stadstur med buss och till fots för att få en överblick över staden. Första stoppet gör vi på Signal Hill, varifrån vi har en fin utsikt över Kapstaden. Åter i bussen åker vi den underbara sträckan längs kusten via Sea Point och Camps Bay. Vi kommer även att se sevärdheter som Parlamentet, Rådhuset, stadens försvarsborg Castle of Good Hope, Bo Kaap där husen lyser färgglatt och stadsparken Company Gardens innan det bär av mot vårt hotell. Här checkar vi in och säger adjö till vår guide. Från vårt centralt belägna hotell har vi gångavstånd till shopping, restauranger, Waterfront och färgstarka Long Street.

Frukost ingår.

Boende på StayEasy Cape Town City Bowl (★★★)StayEasy Cape Town City Bowl★★★Hotellet är beläget med närhet till stadens centrum och till det populära V&A Waterfront. Läget på hotellet gör det lätt att utforska s....

godahoppsudden-safari-inclusive-kwazulu-natal-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 8 - 9: Kapstaden
Vi har nu några lediga dagar i en stad som har fantastiskt mycket att erbjuda. Här finns shopping, vinprovning, pingviner, Godahoppsudden och mycket mer. Vi rekommenderar att ni tar linbanan upp för Table Mountain som stoltserar med sina 1000 meter över havet. Den 360 graders roterande linbanan ger en fantastisk panoramabild av staden nedanför. Ni vill självklart inte missa att besöka Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 av sina totalt 27 år i fängelse.

Vi kommer att speciellt för er på denna resa erbjuda en utflykt till Godahoppsudden oftast med svensktalande guide. Ni kan läsa mer om denna under fliken Utflykter ovan.

Frukost ingår.

kapstaden-waterfront-safari-inclusive-kwazulu-natal-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 10: Hemresa
Sista chansen till shopping ges och på sen eftermiddag bär det av med fullpackade resväskor mot flygplatsen. Vi flyger sedan med nattflyg hem till Sverige.

Måltider: Frukost och middag (flyg) ingår.

Dag 11: Hemkomst
Hemkomst till Skandinavien.

Frukost (flyg) ingår.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Safari Inclusive - KwaZulu-Natal med Kapstaden
DatumReslängdProgramNoteringPris frBarnpris frKontakta oss
2017-12-2010 dagarLäs program23 400:-20 400:-Mer infoFullbokad
2017-12-2910 dagarLäs programEngelsktalande färdledare23 400:-20 400:-Mer infoFullbokad
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resan tittade även på dessa